Så når du ut med digitalt lärande

Vad är poängen med bra och kvalitativa utbildningar som ingen går? Nyckeln till framgång handlar om att nå ut med det digitala lärandet till kursdeltagare så att webbutbildningarna kan göra nytta. Det låter kanske som självklarheter men nog så lätt att förbise. Här följer några konkreta råd om hur du når ut med ditt digitala kurserbjudande.

Digitalisera ditt kursutbud

Bygg upp en kurskatalog av digitala utbildningar genom att planera, producera och publicera kurser inom olika ämnen. Läs gärna blogginlägget Så gör du en fantastisk e-utbildning för mer information. Kurserna kan exempelvis bestå av inspelade webbmöten, filmade utbildningar, interaktiva övningar, lärarledda inslag och digitala självrättande quiz. Se gärna till att ha en återkommande form med kursutvärdering och kursdiplom på slutet. Sparkfores kursmall kommer att hjälpa dig med det.

Anpassa utskick

Gå igenom och anpassa vid behov texten i de meddelanden som ska skickas till kursdeltagarna. Sparkfore erbjuder fyra fördefinierade meddelanden som används vid olika tidpunkter:

  • Välkommen – meddelande med kurslänk skickas till nya kursdeltagare för att bekräfta tillgång till kursen.
  • Inaktiv – meddelande till kursdeltagare som inte har varit aktiva i kursen på tre veckor.
  • Fullföljande – meddelande till kursdeltagare som har fått godkänt på kursen med länk till kursdiplomet.
  • Lärarledd – meddelande kopplat till kursens datum för att påminna kursdeltagare en dag i förväg om en tidsbestämd del av kursen.

Alla meddelanden kan skickas som e-post eller som SMS. Om du väljer e-post kan du lägga till en bild, exempelvis ditt företags logo, i sidhuvud eller sidfot. Notera att standardinställningen är att utskicken är inaktiverade, så du behöver toggla till Aktiv för att de ska skickas.

Prata med dina kunder

Ett digitalt kursutbud gör liten nytta om ingen vet om att det finns! Prata med dina kunder, vänner och bekanta för att göra dem medvetna om ditt digitala kurserbjudande. Berätta om fördelarna, som att webbutbildning är flexibel och tillgänglig! Fler fördelar hittar du i blogginlägget Möjligheter med digitalt lärande.

Använd dina sociala kanaler

Social media är perfekta för att skapa medvetenhet om ditt digitala kurserbjudande. Gör inlägg som beskriver de olika kurserna och gärna med citat från kunder som har gått kursen och som ställer upp som referenser. Ha tålamod att upprepa ditt budskap och förenkla ditt arbete genom att återanvända material som du har delat tidigare. Digital marknadsföring handlar om att steg för steg nå ut till din målgrupp genom att väcka medvetenhet, skapa intresse, få dem att överväga ditt erbjudande och slutligen få dem att köpa dina kurser.

Effektivt och enkelt

Så snart en kursdeltagare har fått tillgång till en kurs startar utbildningen som ett självspelande piano. Det automatiska välkomstmeddelandet skickas som SMS eller e-post, kursdeltagaren klickar på länken och kommer direkt in i kursens första avsnitt. När alla avsnitt och kursutvärdering är avklarade registrerar lärplattformen att kursdeltagaren är godkänd och utfärdar ett diplom med aktuellt datum vilket även bekräftas med ett automatiskt Fullföljande-utskick.

Skapa goda förutsättningar för digitalt lärande med Sparkfore.

Anna Elvnejd

+46 10 492 43 22

Anders Stenmark

+46 10 492 43 25

Skicka e-post

[email protected]

Anders & Anna

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att prenumerera så godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för hantering. Läs mer om vår integritetspolicy här.