Följ med till MoodleMoot Global 2023

I september anordnar Moodle HQ en global konferens där Moodle-entusiaster från hela världen samlas för att dela idéer, samarbeta och lära av varandra. Sparkfore-teamet deltog i evenemanget för första gången förra året, och det var en underbar upplevelse. Med mer än 800 deltagare fanns det så många människor att träffa och ha intressanta diskussioner med.

Årets MoodleMoot Global-konferens pågår 19-21 september 2023 i Barcelona, Spanien. För mer information och registrering, besök moodlemoot.org/.

Engagerande seminarier och samtal

Förra året höll vi ett seminarium som heter Using a DevOps approach to increase Quality, Profitability, and Stability. För oss innebär DevOps-förhållningssättet en helhetssyn på de Moodle-tjänster vi tillhandahåller. I alla viktiga beslut är våra seniora IT-ansvariga och utvecklare involverade för att se till att vi överväger alla aspekter av de tjänster vi tillhandahåller innan vi gör någon utveckling av – eller planerar – några nya funktioner. I den här presentationen pratar vi om hur vi arbetar med planering, utveckling och driftsättning för att öka kvalitet, stabilitet och kundnöjdhet. Vi förklarar också varför det tar oss mindre tid nu att uppdatera alla kunders Moodle-installationer, än det gjorde att uppdatera en enda installation för sju år sedan. Klicka här för hela spellistan från Moodle Moot 2022.

Årets program

Det provisoriska programmet för Moodle Moot 2023 har precis släppts (observera att det kan komma att ändras). Tyvärr kommer vi inte att hålla några presentationer i år. Istället vill vi dela med oss av ett av de abstracts vi skickade in, som dessvärre inte accepterades. Tveka inte att höra av dig för att få veta mer, då vi gärna berättar mer om det här caset!

Identifiera det bästa sättet att leverera digital utbildning

Vilken typ av digital utbildning är mest effektiv för att nå mikro-, små- och medelstora företag inom jordbrukssektorn i Sverige? Denna frågeställning har ställts av Tillväxtverket och Hushållningssällskapet.

2023 startades ett projekt samfinansierat av Europeiska Unionen, för att undersöka framgångsrika sätt att implementera digital kunskapsöverföring om affärsutveckling till entreprenörer på landsbygden. I kärnan av detta projekt finns Moodle LMS, som fungerar som ett kunskapsnav som ger ett ramverk för att öka målgruppens digitala mognad. Målet med projektet är att utveckla digital kompetens som ska leda till implementering och ökad digitalisering.

Metoden som används är att köra flera “A-B”-tester, med samma kursinnehåll, men där presentationen och kommunikationen kring kurserna skiljer sig åt. För att genomföra dessa tester har vi skapat två nya funktioner, Elearnspark och Sparkfore Course Messages. Meddelandeverktyget kan skicka ut olika typer av meddelanden (via e-post eller SMS) inklusive modulmeddelanden för att ge en prenumerationsbaserad leverans och en rapport som visar när ett meddelande skickades och när länken i meddelandet öppnades. Vi släpper delar av dessa verktyg som öppen källkod.

Testerna kommer att genomföras under sommaren och början av hösten. De första resultaten tyder på att de mest effektiva sätten att leverera onlineutbildning till mikro-, små och medelstora organisationer är att använda SMS och modulmeddelanden i kombination. Våra resultat kommer att presenteras i en formell rapport under hösten.

Ha en riktigt härlig sommar!

Skapa goda förutsättningar för digitalt lärande med Sparkfore.

Anna Elvnejd

+46 10 492 43 22

Anders Stenmark

+46 10 492 43 25

Skicka e-post

[email protected]

Anders & Anna

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att prenumerera så godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för hantering. Läs mer om vår integritetspolicy här.