Låt lärandet på arbetsplatsen engagera

Fredag 17 november var det dags för HR-Dagen på Münchenbryggeriet i Stockholm för dem som arbetar med personalansvar på företag. Där fick besökarna möjlighet att träffa oss och andra intressanta utställare samt lyssna till ett flertal inspirerande föredrag.

Det stora ämnet handlade om hur företag blir och förblir attraktiva för de anställda. Bland annat höll utställaren Brilliant Future ett föredrag som provocerande påstod att “det är nu du som arbetsgivare måste agera – innan alla säger upp sig”! Brilliants data visar starka samband mellan medarbetarnas energi och deras förtroende för ledningsgrupperna. Och i undersökningarna var medarbetares förtroende för närmsta chefen mycket högre än förtroendet för ledningen.

Så hur kan företag jobba med employer branding? Ja förstås kommunikation och transparens. Med digital utbildning kan ni samla och strukturera information om vad som är ert företags syfte och vision, men det behöver inte stanna vid envägskommunikation. Låt lärplattformen bli en levande yta där medarbetarna interagerar genom att stöta och blöta idéer om riktning och vägen framåt. Skapa utrymme för delaktighet som är oberoende av plats och tid. Varför? Jo, därför att involvera personalen är en framgångsfaktor för att bygga engagemang.

Vill du veta mer om hur Moodle LMS kan stötta socialt lärande? Se den här artikeln: Implement effective social learning experiences with Moodle eller kontakta oss.

Lycka till!

Skapa goda förutsättningar för digitalt lärande med Sparkfore.

Anna Elvnejd

+46 10 492 43 22

Anders Stenmark

+46 10 492 43 25

Skicka e-post

[email protected]

Anders & Anna

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att prenumerera så godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för hantering. Läs mer om vår integritetspolicy här.